Crna Gora 2014. letnje kulturne manifestacije

13-23
JUN -JUN
Festival uličnih trupa – Montenegro Busker Fest – Budvansko ljeto

Festival uličnih trupa – Busker fest  predstavlja  jednu od najzanimljivijih i svakako najoriginalnijih manifestacija koje počinju ispred zidina Starog grada i traju 10 dana.  Artisti će tokom prve večeri izvoditi zanimljive akrobacije na trgovima ispred i u Starom gradu dok će se u narednom periodu njihove lokacije mjenjati te će pored pomenute obuhvatiti i pijacete u okviru „Slovenske plaže“ i hotela „Aleksandar“ kao i i šetalište u Petrovcu.

Od prvog dana će goste u Budvi zabavljati artisti sa gotovo svih kontinenata, iz Kanade, Japana , Australije, Velike Britanije, Malte, Švedske, Argentine i Makedonije. Partneri u okviru programa „Budvansko ljeto“: Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva, HG „Budvanska rivijera“ i preduzeće Copyright ssvake godine se potrude da  kroz organizaciju brojnih festivala umjetničkog, zabavnog i sportskog karaktera obogate ponudu budvanke opštine i čine boravak turistima sadržajnijim i zaniljivijim.

15-01

JUN-AVG
Budvanski festival Grad teatar

Budvanski festival Grad teatar počeće 15. juna. Festival će trajati dva mjeseca.
Kroz 47 festivalskih noći izvodi se oko 50 različitih programa, u skladu sa tekućom produkcijom pozorišne, likovne, muzičke i književne umjetnosti. Ovogodišnji Grad teatar obilježava jedna koprodukcija, koja svojim kvalitetom i inovacijom još jednom potvrđuje dominantnost ovog festivala u zemlji i prepoznatljivost u regionu. Najavljene su i brojne gostujuće predstave pozorišnih kuća regiona koje se uklapaju u koncepciju festivala.

27

JUN
Vidovdansko pjesničko bdenje

Svake godine različiti pjesnici iz Crne Gore, Srbije, Rusije… kazuju svoje pjesme koje su obojene tematikom Kosovske bitke, Vidovdana.
Vrijeme održavanja: 27. jun
Mjesto održavanja: Porta manstira Djurdjevi stupovi

 
02-03
JUL-JUL
Sunčane skale

20.Festival „Sunčane skale“ biće održan  2. i 3. jula na Kanli kuli u Herceg Novom.
Muzičko takmičenje prošle godine je trajalo jedan dan, za razliku od prethodne godine kada je trajao tri dana. Festival na Kanli kuli ima tradiciju dugu 19 godina.

05-06
JUL-JUL
Montenegro Sun Reggae Festival

Crna Gora je i ovog ljeta domaćin Montenegro Sun Reggae Festivala. Naime, ekipa koja već nekoliko godina uspješno organizuje petrovački jazz festival.
Početkom jula u Petrovcu i Budvi će se održati crnogorski rege festival koji će nositi naziv Montenegro Sun Reggae fest. Prethodnih godina publici su se predstavili Regeneracija Crew, Indios Bravos i Irie FM, Sassja & ShowMe selecta, Killo Killo Banda, King Calypso SoundSystem i Del Arno Band.

Izvor: montenegro.travel/me

Add a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *